Waalwijkse zorgopleider blijft maar in de prijzen vallen

De eigenaren Irene Slaats (psychosociaal therapeut) en Rut de Ruijter (sociaal psycholoog) zijn extreem blij. Gisterenmiddag werden zij verrast door de aankondiging dat hun opleidingsinstituut Psychodidact in Waalwijk voor de zesde keer op rij de prestigieuze eretitel ‘Beste Zorgopleider van Nederland’ mag dragen.

“We zijn heel gedreven en streven een zo hoog mogelijke kwaliteit na. Het is dan ook zo’n prachtig compliment, voor ons als team, dat ons werk zo goed beoordeeld en gewaardeerd wordt. Zes keer op een rij. Ik ben er nog steeds helemaal beduusd van”, aldus Irene.

Winnaar met Europese erkenning
Ook dit jaar heeft Psychodidact uit Waalwijk de titel van ’Beste opleider van Nederland’ in de wacht gesleept. Naast deze eretitel hebben ze een Europese erkenning, wat ook al niet gewoon is in opleidingsland. Het opleidingsinstituut voor psychologie won de Nederlandse prijs in de categorie Zorg en Verzorging. Dit jaar was er geen verkiezingsgala, maar werden de winnaars door Springest verrast met een onaangekondigde online boodschap die met toeters en bellen uit de mail kwam.

On- en offline, het blijft maar groeien
Het hybride onderwijs dat bij Psychodidact al in ontwikkeling was, heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Naast klassikale bijeenkomsten, videocolleges en gestreamde lessen, wordt een deel van het onderwijs in de combinatie van school- en thuisklassen gegeven. Dat waarderen studenten, die uit alle regio’s komen. “Geavanceerde apparatuur zorgt er daarbij voor dat al onze professionals in opleiding een realtime lesbeleving hebben. Hybride onderwijs biedt het beste van twee werelden en het scheelt de thuisklas ook nog eens aanzienlijk in reiskosten en reistijd”, aldus Rut.

Springest
De onafhankelijke vergelijkingssite Springest organiseerde voor de tiende keer de verkiezing voor Beste Opleider van Nederland. Zij vertegenwoordigen daarmee 8.000 opleiders met 88.000 leerproducten. Op verschillende fronten worden de opleiders met elkaar vergeleken. Een heel belangrijk onderdeel hierin is de beoordeling van afgestudeerden. Studenten gaven Psychodidact een gemiddeld cijfer van 9,7. Psychodidact scoorde dit jaar vooral hoog op praktische toepassing. Dat Psychodidact blij is met hun winnaarschap mag duidelijk zijn. “Zo’n mooie erkenning ontvangen op het eind van het jaar. Alle reden om een gat in de lucht te springen!”

Vergelijkbare berichten