Succes van Waalwijkse zorgopleider houdt aan

Irene Slaats (psychosociaal therapeut) en Rut de Ruijter (sociaal psycholoog) zijn door het dolle heen. Hun opleidingsinstituut Psychodidact mocht deze week opnieuw de award in ontvangst nemen voor ‘Beste Zorgopleider van Nederland’.

“Je kunt niet zeggen dat we een eendagsvlieg zijn”, zegt Irene lachend. “Dat we deze titel weer een jaar mogen dragen is geweldig. Een mega compliment voor het complete team en ook super natuurlijk dat de professionals die bij ons na- en bijscholen ons onderwijs zo waarderen.”

Springest en Archipel
Het onafhankelijke vergelijkingsplatform Springest, dat deze verkiezing alweer voor het elfde jaar organiseerde, is eind vorig jaar overgenomen door Archipel Academy. Dat is ook de reden van de verlate uitreiking voor 2023. Er was extra tijd nodig om een goede vergelijking te maken tussen de 9200 onderwijsaanbieders die in 20 verschillende categorieën meedongen naar de titel Beste Opleider van Nederland. In de categorie Zorg en Verzorging ging Psychodidact er dus met de eer vandoor.

Dertig jaar
Psychodidact heeft nog meer te vieren. Dit jaar bestaat het opleidingsinstituut in psychologie en communicatie 30 jaar. Deze mijlpaal betekent niet dat het team op zijn lauweren rust. Integendeel, de afgelopen jaren is er een grote ontwikkeling doorgemaakt. Zo is er een nieuwe geaccrediteerde post-hbo opleiding ontwikkeld waarin professionals zich verder kunnen scholen tot erkend psychosociaal therapeut.

Rut: “Bestaande professionals naar een steeds hoger niveau tillen door goed onderwijs te leveren, dat blijft het allerleukste om te doen en daar gaan we ons ook het komende jaar weer vol voor inzetten. Maar nu eerst proosten op deze mooie erkenning.”

Vergelijkbare berichten