Over Psychodidact

Psychodidact is gespecialiseerd in onderwijs op het gebied van psychologie en communicatie. Twee disciplines die onmiskenbaar met elkaar zijn verenigd en al dertig jaar op een toegankelijke manier kunnen worden bestudeerd binnen ons opleidingsinstituut.

Even voorstellen

Psychodidact wordt geleid door psychosociaal therapeut Irene Slaats (1964) en sociaal psycholoog Rut de Ruijter (1990). Een bijzondere samenwerking tussen moeder en zoon.

Irene heeft zich na haar studie Stressmanagement gespecialiseerd in Neuro Lingu├»stisch Programmeren aan de NLP University in Santa Cruz, Californi├ź. Rut studeerde sociologie en sociale psychologie aan de Tilburg University, met emoties als belangrijkste onderzoeksterrein.

Samen zijn zij verantwoordelijk voor de samenstelling en ontwikkeling van het onderwijsaanbod. Zelf zien zij zich vooral als bewakers van de kwaliteit, zowel op inhoud als op vorm. Dit alles doen zij natuurlijk niet alleen, maar met een team van gedreven professionals.

Ons team

Gerard de Wit

Trainer, examinator

Eva Kuiper

Trainer

Jean-Pierre van de Ven

Trainer

Steven Pont

Trainer

Irene Slaats

Directeur, trainer

Pascal van der Steen

Trainer

Miranda Salmans

Trainer

Rut de Ruijter

Directeur, trainer

Kim Besseling

Trainer

Anouk Seegers

Trainer, mentor

Lianne van den Elzen

Trainer, mentor

Margriet Noot

Trainer

Jolanda Heijmans

Management-assistent

Faith van Noten

Trainer

Frans Duintjer

Trainer

Marlies Lampert

Examinator, eindbeoordelaar

Ivonne de Blij

Trainer, mentor

Dorien Abels

Trainer, mentor

Anna Nijburg

Stagebegeleider

Kees Schilder

Eindbeoordelaar

Johan van Herk

Trainer

Lieke van Boxtel

Trainer

Neeltje Hertsenberg

Examinator

Maxi Lambermon

Eindbeoordelaar

Ootske Buijssen

Huiswerkbegeleider

Wat ons onderwijs typeert

Veel facetten van de psychologie zijn best ingewikkeld. Ons team heeft als uitdaging om de vertaalslag te maken naar jou als student of cursist. We brengen de wetenschappelijk onderbouwde stof op een laagdrempelige manier over en voegen er een vleugje entertainment aan toe.

Het onderwijs binnen Psychodidact wordt op verschillende manieren aangeboden. Afhankelijk van wat een training of module vraagt, wordt de best passende vorm of combinatie van vormen gekozen. We noemen dit ook wel hybride onderwijs.

Waar we trots op zijn

Psychodidact is maar liefst zeven jaar op rij verkozen tot Beste opleider van Nederland in de categorie Zorg en verzorging. Geweldig om in de prijzen te vallen, maar nog veel belangrijker vinden wij de waardering van onze studenten die met het winnen van deze awards gepaard gaat. Psychodidact scoort gemiddeld een 9,7 op basis van meer dan 1000 geverifieerde studentbeoordelingen.