Psychodidact voor derde keer op rij beste zorgopleider van Nederland

Voor de derde keer is Psychodidact uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland. Het in Waalwijk gevestigde particuliere opleidingsinstituut voor psychologie kreeg de award in de categorie Zorg en Verzorging. De prijs werd donderdag 9 januari 2020 uitgereikt in het Postillion Hotel in Bunnik.

Eigenaren Irene Slaats (psychosociaal therapeut) en Rut de Ruijter (sociaal psycholoog) zijn enorm trots op de erkenning. ‘Dit hadden we zeker niet verwacht, maar wel gehoopt. Voor het derde jaar hoorden we bij de genomineerden, dat vonden we al heel mooi. Dat we nu zelfs driemaal achter elkaar zijn uitgeroepen tot de beste opleider van Nederland is helemaal geweldig. We zien dit vooral als een mooie opsteker voor ons team.’ Rut beaamt dit: ‘Het is weer een bevestiging dat studenten onze aanpak waarderen en voor ons een motivatie om het jaar weer goed te starten en de huidige koers te blijven varen.’

Europees erkend
Psychodidact is in 1994 opgericht. Als opleider willen ze tegemoet komen aan de groeiende, maatschappelijke vraag naar verdieping op het gebied van psychologie en communicatie. Irene Slaats: ‘Het opleidingsinstituut verzorgt Europees erkende Hbo-opleidingen tot Psychosociaal therapeut, Kindertherapeut en Verlies- en rouwtherapeut. Daarnaast bieden we inmiddels 25 jaar bijscholingen voor zorgprofessionals en trainingen voor mensen die stappen willen maken in hun persoonlijke ontwikkeling of als omscholing om een ander vak uit te gaan oefenen.’ De te volgen opleidingen bij Psychodidact zijn een combinatie van klassikaal en online colleges. Hierdoor is een studie makkelijk te volgen naast het hebben van een baan of gezin.

Springest
Voor de zevende keer is de verkiezing voor Beste Opleider van Nederland georganiseerd door de onafhankelijke vergelijkingssite Springest, waar ruim 75.000 leerproducten en 7.100 opleiders in Nederland worden vergeleken. In verschillende categorieën worden winnaars gekozen op basis van beoordelingen van afgestudeerden. Studenten gaven Psychodidact een gemiddeld cijfer van 9,6. Psychodidact scoort vooral hoge ogen op het gebied van het niveau van de opleidingen, (professionaliteit), betrokken- en openheid, het enthousiasme van de opleiders en de praktijkgerichte modules.

Vergelijkbare berichten