Psychodidact ook in ‘coronajaar’ beste zorgopleider

Voor de vierde keer heeft Psychodidact uit Waalwijk de titel van Beste Opleider van Nederland in de wacht gesleept. Het opleidingsinstituut voor psychologie won de prijs in de categorie Zorg en Verzorging. Dit jaar vond er geen live uitreiking plaats, maar werden de winnaars op 29 januari groots aangekondigd via de website van opleidingsvergelijker Springest.

De omstandigheden van het jaar waarin deze prijs is gewonnen maakt eigenaren Irene Slaats (psychosociaal therapeut) en Rut de Ruijter (sociaal psycholoog) extra trots. Rut: ‘Het was een bijzonder jaar, waarin corona ons team maximaal heeft uitgedaagd. Wat hebben we gebuffeld met zijn allen om onze kwaliteit van onderwijs te borgen. En dan zulke tevreden studenten. In één woord geweldig.’ Irene vult aan: ‘Ja, kneitergoed dat die zo tevreden het coronajaar zijn doorgekomen.’

Hybride onderwijs
Het hybride onderwijs dat bij Psychodidact al in ontwikkeling was, heeft het afgelopen jaar een vlucht genomen. Naast klassikale bijeenkomsten, videocolleges en gestreamde lessen, wordt een deel van het onderwijs nu ook aangeboden in de combinatie van school- en thuisklassen. ‘Geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat al onze therapeuten in opleiding een volwaardige lesbeleving hebben. En aangezien onze studenten uit alle hoeken van Nederland komen en soms zelfs ver daarbuiten, scheelt de thuisklas ook nog eens aanzienlijk in reistijd’, aldus Rut.

Springest
De onafhankelijke vergelijkingssite Springest organiseerde voor de achtste keer de verkiezing voor Beste Opleider van Nederland. Zij vertegenwoordigen daarmee 8.000 opleiders met 88.000 leerproducten. Op verschillende fronten worden de opleiders met elkaar vergeleken. Een voornaam onderdeel daarin is de beoordeling van afgestudeerden. Studenten gaven Psychodidact een gemiddeld cijfer van 9,6. Psychodidact scoorde dit jaar vooral hoog op de aanpak in coronatijd. Dat alle lessen doorgang vonden met eenzelfde niveau en in eenzelfde sfeer kwam keer op keer terug in de evaluaties.

Vergelijkbare berichten