Psychodidact verkozen tot beste zorgopleider van Nederland

Psychodidact is uitgeroepen tot beste opleider van Nederland 2017. Het in Waalwijk gevestigde opleidingsinstituut in psychologie kreeg de prijs voor de categorie Zorg en verzorging. De titel voor Beste opleider is donderdagavond 7 december 2017 bekendgemaakt.

Psychosociaal therapeut en drijvende kracht van Psychodidact Irene Slaats is enorm trots op deze titel. ‘Het is een prachtige beloning voor onze jarenlange inspanning. Het hele team heeft keihard gewerkt aan de inhoud en kwaliteit van onze opleidingen en trainingen. Deze waardering van onze cursisten is zó geweldig.’ Zoon en Sociaal psycholoog Rut de Ruijter beaamt dit. ‘Het is inderdaad super om te ervaren dat hard werken wordt beloond en vooral heel bijzonder om dat succes te kunnen delen met mijn moeder.’ Volgens Irene was in het begin het vizier vooral naar binnen gericht, maar met de komst van Rut tweeënhalf jaar geleden is alles in een stroomversnelling geraakt. ‘Naast een nieuwe afstudeerrichting en een extra kwaliteitscheck zijn we veel meer naar buiten getreden.’

Opleidingsinstituut psychologie
Psychodidact is in 1994 opgericht om tegemoet te komen aan de groeiende, maatschappelijke vraag naar verdieping op het gebied van psychologie en communicatie. Irene: ‘Psychodidact verzorgt opleidingen tot Psychosociaal therapeut of Kindertherapeut in een vierjarig Europees erkend HBO traject. Na afloop van de opleiding komen cliënten van onze therapeuten in aanmerking voor vergoedingen uit het aanvullende pakket van verschillende zorgverzekeraars. Dat biedt als het ware een baangarantie voor onze afgestudeerden.’ Psychodidact kan bijscholingen verzorgen voor mensen die al in de zorg werkzaam zijn, maar ook trainingen voor carrièreswitchers of mensen die op latere leeftijd pas gaan studeren. Het instituut biedt een combinatie aan van klassikaal en online studeren.

Springest
De verkiezing van de ‘Beste Opleider van Nederland’ wordt jaarlijks georganiseerd door Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland. Springest vertegenwoordigt ruim 5100 opleiders en heeft een aanbod van meer dan 49.000 leerproducten. De BOVNL verkiezing vindt voor het vijfde jaar plaats. De uitslag van de prijs wordt bepaald aan de hand van beoordelingen die in het betreffende kalenderjaar door studenten zijn gegeven.

Vergelijkbare berichten